Spiegel schoonmaken

Wanneer moet je je huis schoonmaken?

Wie vind een schoon huis nu niet belangrijk? Een schoon huis gaat infecties tegen. Maar een te schoon huis is niet per definitie beter voor je gezondheid. Het allerbelangrijkste is dat er in je huis niet een ophoping van etensresten en ander vuil blijven liggen. Maar wanneer weet je dan of je je huis moet gaan schoonmaken? Lees dan deze blog.

Huis schoonmaken

Zelf bepalen

Je kunt het zelf voor een groot deel bepalen. Eerst ga je jezelf namelijk afvragen wat schoon voor jou betekent. Voor de een is dat dat het huis gewoon helemaal is opgeruimd en wat heeft gedweild en gestofzuigd. Voor de andere kan het betekenen dat er nergens in het huis meer een stof- of vingervlekje meer te zien is. Bepaal dus voor je zelf wat voor jou schoonmaken is. Maak dingen schoon, omdat ze vies zijn en niet omdat daar de tijd voor is. Iemand die smetvrees heeft, zal veel meer schoonmaken, omdat die persoon alles sneller vies vindt. Zelf geen tijd om schoon te maken? Schakel de hulp in van schoonmaakbedrijf van Iersel.

Maak een schema

Het is belangrijk om een bepaald ritme in je schoonmaakroutine te houden. Er zijn namelijk schoonmaakklusjes die elke dag moeten gebeuren, ook al wil je graag je favorieten serie bingwatchen. Belangrijk is om rekening te houden met de grootte van je huis. Klusjes van elke dag zijn klusjes zoals afwassen, opruimen, badkamer doen, bedden opmaken. Deze klusjes nemen meestal niet meer dan een half uur in beslag.

Daarnaast zijn er ook klussen die de een of twee keer per week moet doen. Dit zijn dingen zoals stofzuigen, dweilen, de wc reinigen, etc. Klussen die een of twee keer per maand moeten zijn klussen zoals de koelkast schoonmaken en de matrassen keren. Tenslotte heb je ook nog speciale klussen zoals de rammen lappen en de magnetron en oven schoonmaken. Wil je ook weten wanneer je je jacuzzi moet schoonmaken? Lees dan deze blog.

Ook interessant  Wanneer moet je opener worden?
schoonmaken

Eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak

Het is soms wel eens nodig om een grote schoonmaakte doen in het huis. Het is helaas een grote klus, maar het geeft wel voldoening wanneer het klaar is. Tijdens een grote schoonmaak ga je grondiger te werk. Hoe kun je nu het beste een grote schoonmaakbeurt houden?

De eerste gouden tip is dat je altijd van boven naar beneden moet werken. Dit geldt voor zowel het hele huis als voor elke ruimte op zich. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede voorbereiding hebt met de juiste schoonmaakproducten. Denk aan schoonmaakmiddelen en ook aan doekjes, dweilen sponzen, etc.  Bij een grote poetsbeurt is het belangrijk dat je je er de tijd voor neemt. Vergeet zeker niet de ramen open te zetten. Zo kan het hele huis doorluchten en daarbij ruiken, ook schoonmaakmiddelen best wel sterk. Ook ga je één voor één te werk, anders weet je niet meer waar je bent gebleven. Uiteraard kun je natuurlijk ook om hulp vragen bij anderen, zodat je sneller klaar bent. Ben je benieuwd wanneer je je huis moet schilderen? Lees dan deze blog

Voordat je op vakantie gaat

Sommige mensen vergeten het huis schoonmaken wanneer ze op vakantie gaan. Het is niks zo vervelend als je thuis komt van vakantie in een vuil huis. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe lang je op vakantie gaat. Ten eerste is het belangrijk dat je je koelkast leeg eet. Anders gaan er producten bederven en dit geeft een enorme stank. Dus als je het niet opgegeten krijgt, is weggeven of weggooien toch een betere optie. Ook is het belangrijk om je keuken op te ruimen en de prullenbakken alvast leeg te halen. Ander heb je kans dat je maden en mieren aantrekt. Zorg er ook voor dat je geen afwas laat staan. Dit kan er voor zorgen dat je de vlekjes niet meer uit het servies krijgt en ook zorgt het voor nare geuren.

Ook interessant  Wanneer moet je zonnepanelen vervangen?

Recent

Wanneer moet je extra opslagruimte zoeken

11/07/2024

Wanneer moet je sedum snoeien?

11/07/2024

Wanneer moet je een boekhouder inschakelen?

05/07/2024

Wanneer moet je zoeken naar nieuw personeel?

02/07/2024

Wanneer moet je schuilen voor de zon?

27/06/2024

Meer in deze categorie

huwelijksaanzoek bijzonder moment organiseren

Wanneer moet je een huwelijksaanzoek doen?

Op jezelf gaan wonen

Wanneer moet je op jezelf gaan wonen?

Raam schoonmaken

Wanneer moet je je ramen schoonmaken?

Pratende mensen

Wanneer moet je praten over een verslaving?

© Copyright Wanneermoetje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!