Huis verven

Wanneer moet je je huis schilderen?

20/06/2024
|
30

Wil je binnenkort je woning een schilderbeurt geven? Kijk dan goed in welke periode je dit het beste kunt doen. Je wilt natuurlijk een goed eindresultaat, zeker als het om buitenschilderwerk gaat. Lees in dit artikel wanneer je het best je huis een schilderbeurt kunt geven.

huis verven

Wanneer moet ik mijn huis schilderen?

Gemiddeld is de buitenkant van een woning elke vijf tot zes jaar toe aan een schilderbeurt. Voor het binnenhuis is dit gemiddeld elke 7 jaar. Dit kan ook korter of langer zijn. Dit ligt aan de kwaliteit van de verf, het aantal laklagen, weersinvloeden en houtsoorten.

Het is raadzaam om het schilderwerk op de knappen als de verf afgeeft of niet meer goed hecht.  Ook als het schilderwerk blaasjes of scheurtjes heeft, of de verf is verkleurd. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de zonkant van de woning. Hieruit kan je concluderen of het schilderwerk aangepakt moet worden. Aan deze kant is het schilderwerk het kwetsbaarst. Wil jij naast het schilderwerk je huis een hele nieuwe inrichting geven? Kijk dan bij interieurbouwer Sittard.

De hechtproef

Wil jij weten of de verf nog goed hecht? Dan kun je een hechtproef doen. Een hechtproef doe je door het schilderwerk schoon te maken op bijvoorbeeld de vensterbank bij het raam. Druk een stuk tape of plakband op het schilderwerk. Als er verf achterblijft op het stukje tape, dan betekent dat de verf niet goed meer hecht.

Slechte hechting komt door slecht schuurwerk, onvoldoende reiniging, of droging van de ondergrond. Ook kan het zijn dat er een verkeerde combinatie van kitwerk en verf is gekozen.

Ook interessant  Wanneer moet je een makelaar inschakelen?
huis verven

Wat zijn de ideale weersomstandigheden om te schilderen?

Als jet mooiste resultaat wil van het schilderwerk aan de buitenkant van het huis, dan is het slim om de kwast te pakken of de schilder in te schakelen tussen april en oktober. In deze periode ligt de temperatuur tussen de 10 en de 15 graden. Met deze temperaturen kan de verf mooi opdrogen. De zon en de luchtvochtigheid zijn van grote invloed op de droogtijd van het schilderwerk.  Het moet ook niet te vochtig zijn, want anders kan er condens tussen de verflagen komen.

Bij zeer koud weer en vorst is het niet de beste tijd om te gaan schilderen. Hoe kouder het is buiten, hoe langer het duurt dat de verf droogt en is uitgehard. Als je in die periode toch je huis wil laten schilderen, kiest dan voor een winterschilder. Deze gebruikt een speciale verfsoort, zoals winterverf. Vaak levert het inschakelen van een winterschilder kortingen op. In de winter heeft de schilder natuurlijk minder werk vanwege het koude weer, dus hij zal blij zijn als hij extra werk kan doen.

Ook is het schilderen in de volle zon niet ideaal. Het oplosmiddel in de verf verdampt dan te snel. Een professionele schilder begint daarom met het schilderwerk aan de kant van het huis waar de zon al is geweest.

Recent

Wanneer moet je extra opslagruimte zoeken

11/07/2024

Wanneer moet je sedum snoeien?

11/07/2024

Wanneer moet je een boekhouder inschakelen?

05/07/2024

Wanneer moet je zoeken naar nieuw personeel?

02/07/2024

Wanneer moet je schuilen voor de zon?

27/06/2024

Meer in deze categorie

extra opslagruimte opslagbox in Eindhoven

Wanneer moet je extra opslagruimte zoeken

|
Sedum snoeien

Wanneer moet je sedum snoeien?

|
nieuw personeel

Wanneer moet je zoeken naar nieuw personeel?

|
wanneer advocaat inschakelen cassatie advocaat strafrecht

Wanneer moet je een advocaat inschakelen?

|
© Copyright Wanneermoetje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!