vloer

Wanneer moet je een vloer dweilen of stomen

Een schone vloer is fijn om te hebben in je huis. Als het gaat om het schoonmaken van je vloer kun je dweilen of stomen. Allebei de manieren hebben hun eigen voordelen. In deze blog gaan we kijken wanneer je het moet dweilen of stomen.

Dweilen

De traditionele manier om vloeren schoon te maken is dweilen. Het wordt over de hele wereld gedaan om een schone vloer te krijgen. Hieronder gaan we kijken naar een aantal situaties waar het verstandig is om te dweilen.

Dagelijkse schoonmaak

Dweilen is ideaal voor dagelijkse of wekelijkse schoonmaakbeurten. Je kunt dan makkelijk stof, vuil en lichte vlekken weg te halen. Hierdoor ziet die er weer als nieuw uit.

Bij houten vloeren

Houten zijn heel gevoelig voor vocht en hitte. Dweilen met een dan niet te natte dweil is een hele goede optie om een houten vloer schoon te maken zonder die te beschadigen.

Snelle schoonmaakklus

Als je snel een kleine knoeipartij wilt opruimen is dweilen meestal de snelste en handigste optie.

Stomen

Stomen is een manier om grondig te reinigen. Hieronder gaan we kijken naar situaties waarbij het goed is om je vloer te stomen.

Diepe reiniging

Wil je bacteriën, schimmels en mijten verwijderen? Dan is stomen is slim idee. Dit is ook perfect voor mensen met allergieën.

Tegel- en marmervloeren

Tegel- en marmervloeren kunnen makkelijk vuil en vet verzamelen. Met stomen kan je deze hardnekkige vlekken verwijderen uit deze soort vloer zonder het te beschadigen. Lees hier meer over hoe je een marmeren vloer moet schoonmaken.

Ook interessant  Wanneer moet je rozen snoeien?

Vloerbedekking

Als je een vloerbedekking of tapijt hebt is stomen handig om vlekken en vieze geurtjes te verwijderen. Verder helpt het ook bij het herstellen van de oorspronkelijke kleur en textuur van het tapijt.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook zeker deze blog over wanneer je je vloer moet egaliseren of deze blog over wanneer je een architect moet inhuren.

Recent

Wanneer moet je een vakantie boeken?

28/11/2023

Wanneer moet je overwegen een verhuisbedrijf in te schakelen?

27/11/2023

Wanneer moet je zonnepanelen vervangen?

23/11/2023

Wanneer moet je verduurzamen?

23/11/2023

Wanneer moet je planten verwijderen of beschermen?

23/11/2023

Meer in deze categorie

verhuisbedrijf

Wanneer moet je overwegen een verhuisbedrijf in te schakelen?

zonnepanelen

Wanneer moet je zonnepanelen vervangen?

verduurzamen

Wanneer moet je verduurzamen?

notenallergie

Wanneer moet je testen voor notenallergie?

© Copyright Wanneermoetje 2023

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!