Wanneer moet je een vast contract krijgen?

Wanneer moet je een vast contract krijgen?

Het is de vraag die bij miljoenen werknemers rijst, wanneer krijg ik nu een vast contract? Natuurlijk is dit geen ongewone gedachte, want een vast contract biedt zekerheid en stabiliteit. Daarentegen is het is heel belangrijk dat zowel de werkgever als de werknemer hier wel klaar voor zijn. Het is belangrijk om hier goed over te vergaderen. In deze blog gaan we samen met je kijken naar de factoren die de beslissing voor een vast contract beïnvloeden en wanneer dit gerechtvaardigd is.

Wat is het belang van een goed LinkedIn profiel?

Wat veel mensen onderschatten, is dat een goed LinkedIn profiel een krachtig hulpmiddel kan zijn richting een vast contract. Het is namelijk het eerste wat een potentiële werkgever te zien krijgt op het moment dat hij zoekt naar jouw naam op internet. Enkele tips om jouw pagina opvallend te maken:

  1. Foto: een professionele foto is van groot belang als eerste indruk.
  2. Bio: schrijf in het kort iets over jezelf wat de aandacht aantrekt op een positieve manier.
  3. Werkervaring: waarin veel werkgevers ook geïnteresseerd zijn, is de werkervaring die in recente jaren is opgedaan. Heb jij bijvoorbeeld al jarenlang gewerkt bij een supermarkt, maar ambieer je toch iets anders? Lees dan ook ons volgende artikel: Wanneer moet je een carrièreswitch overwegen?
  4. Netwerk: misschien is dit nog wel de belangrijkste van allemaal, maar het creëren van een netwerk kan nog wel eens goed uitpakken. Door de verbinding aan te gaan met mensen in jouw vakgebied kom je ook sneller in contact met personen uit het bedrijfsleven.
Ook interessant  Wanneer moet je gemeentelijke belastingen betalen?

Wanneer moet ik een vast contract krijgen?

Je krijgt tegenwoordig niet zomaar een vast contract aangeboden en dit wordt dan ook bepaald door verschillende factoren. Enkele oorzaken kunnen zijn:

Allereerst hangt het natuurlijk af van de werkprestaties die een werknemer levert. Op het moment dat hij/zij consistent goede prestaties levert en waarde toevoegt aan de onderneming, heeft een baas sneller de neiging om een vast contract aan te beiden dan wanneer er geen toegevoegde waarde in het spel is.

Ondanks dat de werknemer een puike prestatie levert, hangt het ook af van het beleid dat wordt gevoerd. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat een bedrijf pas na een bepaalde periode gaat nadenken over een vast contract. Dit is omdat er bij een vast contract ook andere overwegingen spelen. Het promoveren van een tijdelijke werknemer tot een vaste kracht hangt namelijk ook af van de financiële positie waarin een bedrijf verkeert. In principe zou jij je geen zorgen hoeven maken, maar indien je het idee hebt gekregen dat het slecht gaat met het bedrijf, kun je je wel inlezen over wanner je faillissement aan moet vragen. Zo kun je tussen de wandelgangen door misschien zelf al stappen ondernemen voordat je op straat komt te staan zonder baan.

De rol van een WABO Coördinator

Velen zullen er misschien nog nooit van hebben gehoord, maar een WABO Coördinator speelt een belangrijke rol in bijvoorbeeld de bouwsector als het gaat over het uitdelen van een vast contract. De wet algemene bepalingen omgevingsrecht coördinatoren hebben namelijk de verantwoordelijkheid voor het coördineren van vergunningsaanvragen en nalevingsprocedures met betrekking tot bouwprojecten. Een WABO Coördinator die bijvoorbeeld consistent goed werk levert en een bijdrage levert aan projecten, zal sneller in aanmerking komen voor een vast contract. Dit geldt vooral als er sprake is van langlopende projecten waar continuïteit essentieel is.

Ook interessant  Wanneer moet je belastingaangifte doen?

Recent

Wanneer moet je stoppen met borstvoeding geven?

11/06/2024

Wanneer moet je vergaderen?

30/05/2024

Wanneer moet je een verpakking bij het restafval weggooien?

29/04/2024

Wanneer moet je op jezelf gaan wonen?

10/04/2024

Wanneer moet je een Netflix-abonnement hebben?

03/04/2024

Meer in deze categorie

Kosten distributieriem

Wanneer moet je gemeentelijke belastingen betalen?

Huis verkopen

Wanneer moet je een huis verkopen?

cadeau

Wanneer moet je een cadeau kopen?

notariskosten

Wanneer moet je notariskosten betalen?

© Copyright Wanneermoetje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!