opener worden

Wanneer moet je opener worden?

De ene generatie is het wellicht meer dan de andere, of zelfs de ene persoon is het meer dan de andere, maar voor iedereen kan de vraag alsnog relevant zijn: wanneer moet je opener worden? Voor de een is dat in een relatie, voor de ander is dat bij relaties, het verschilt simpelweg per persoon. Het is echt niet verkeerd om je eens in de zoveel tijd bewust open te stellen. Op het moment dat je dit doet, dan kunnen mensen je ook accepteren zoals je écht bent. Maar hoe doen mensen dit? Soms is het niet de vraag wanneer moet je opener worden, maar hoe kan ik opener worden? Voor iedereen werkt wat anders, maar een paar voorbeelden die anderen gebruiken zetten we hier onder!

Focus echt op je eigen gevoel

Je openstellen begint met weten waar je gevoel ligt. Je kan wel lukraak gaan praten over hoe je denkt je te voelen, maar dit is vaak complexer dan je daadwerkelijk denkt. Neem echt eens even de tijd om er achter te komen hoe je je voelt. Desnoods schrijf je op papier wat je gevoel is dagelijks voor een week en kijk je vervolgens wat er op komt, gewoon een klein moment voor het slapen gaan. Wanneer je dit weet, weet je ook hoe je kan verwoorden hoe je je voelt!

Sociale settings

Opener worden hoeft niet altijd te maken hebben met opgekropte gevoelens. Sommige mensen willen graag wat meer extravert worden in sociale situaties. Dit betekent niet dat er een chemische disbalans is in je brein, hier gaat het meer om uit een comfort zone te stappen. Er is hier geen gouden antwoord op, voor iedereen werkt wat anders. De een kiest er voor om een drankje te drinken, de ander praat over een interesse gebied en weer iemand anders laat zich leiden door een extravertere kennis in een groep. Wil je praten over een interesse gebied? Probeer dan zelf (niet geforceerd) een gesprek te beginnen over een niche-onderwerp waar jij het gesprek in kan leiden. Dit kan van alles zijn. Van vulkanen tot onderzoek naar 2-MMC.

Ook interessant  Wanneer moet je een vlinderstruik snoeien?

Let niet op wat anderen van je denken

Sommige mensen laten zich van nature remmen door wat anderen van hun denken. Hierdoor komen ze zelden tot nooit uit hun schelp, wat ho wat als iemand mij of mijn mening raar vindt?! Wellicht makkelijker gezegd dan gedaan, maar zet deze gedachten aan de kant. Wellicht vinden mensen dat en wellicht vinden ze dat niet. In beide gevallen heeft het géén impact op je leven. Als iemand je niet raar vindt, heeft dat geen impact. Als iemand je wel raar vindt, heeft dat ook geen impact. Hoe dan ook, alleen je eigen mening over jou telt écht.

Lees hier andere blogs van ons zoals wanneer moet je creatine innemen? & Wanneer moet je kledingkast overschakelen van zomerkleren naar warmere kleren?

Recent

Wanneer moet je stoppen met borstvoeding geven?

11/06/2024

Wanneer moet je vergaderen?

30/05/2024

Wanneer moet je een verpakking bij het restafval weggooien?

29/04/2024

Wanneer moet je op jezelf gaan wonen?

10/04/2024

Wanneer moet je een Netflix-abonnement hebben?

03/04/2024

Meer in deze categorie

borstvoeding

Wanneer moet je stoppen met borstvoeding geven?

|
vergaderen

Wanneer moet je vergaderen?

|
berg plastic blikjes bij restafval

Wanneer moet je een verpakking bij het restafval weggooien?

|
Op jezelf gaan wonen

Wanneer moet je op jezelf gaan wonen?

© Copyright Wanneermoetje 2024

Onderdeel van de BetekenisFabriek

hello world!